Hírek, aktualitások - vízumok, training, akciók

Friss információk, aktualitások programjainkkal kapcsolatban, valamint az amerikai munkavállalást, utazást érintő hírek, érdekességek.

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Úgy tudom, már vízum nélkül lehet utazni az USA-ba. Miért van szükségem vízumra?

    A vízummentesség csak a turistákra és üzleti úton levőkre vonatkozik, a munkavállalás továbbra is szigorúan szabályozott, így amerikai munkavállaói vízumra lesz szükséged. Amennyiben a work and travel program keretin belül utazol az USA-ba, úgy a J1-es vízum kiváltása szükséges. Ezzel a vízummal már legálisan vállalhatsz állást az Egyesült Államokban.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Csak nappali tagozatos hallgatók jelentkezhetnek?

    Igen, a J1-es vízumot csak nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkezők kaphatják meg. (Levelező hallgatók, OKJ képzésben részt vevők sajnos nem tudnak jelentkezni)

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Végzős vagyok. Jelentkezhetek?

    Igen, végzősök is jelentkezhetnek.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Tavaly diplomáztam. Jelentkezhetek?

    Nem, sajnos csak aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezők jelentkezhetnek.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Nincs nyelvvizsgám. Jelentkezhetek?

    Igen, a nyelvvizsga nem feltétel, alapfokú angol nyelvtudás viszont szükséges.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Milyen típusú munkák vannak?

    Különböző szezonális munkákra tudsz jelentkezni, elsősorban úszómesternek, valamint az idegenforgalom területén. Kínálatunk folyamatosan bővül, az aktuális ajánlatokat megtalálod honlapunkon, a munkák menüpont alatt.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Szükséges valamilyen előképzettség?

    Nem, egyik munka esetében sincs szükség előképzettségre, az lifeguardoknak viszont el kell végezni az Amerikai Vöröskereszt által elismert életmentő tanfolyamot, melyet mi szervezünk.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Mik a jelentkezés feltételei?

    Nappali tagozatos, aktív hallgató jogviszony, alapfokú angol nyelvtudás. Lifeguardoknak: 300 méter úszás (mell vagy gyors), egy 5 kg-os tárgy felhozatala 2 m mélyről és a víz taposása két percig.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Vállalhatok másodállást is?

    Igen, a vízum lehetőséget ad arra, hogy ha időd engedi, másodállást vállalj. Fontos, hogy ez nem mehet elsődleges állásod rovására.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Az utazást magamnak kell megszervezni?

    Igen, a kijutást és a hazatérést mindenkinek magának kell megszerveznie.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Szállást biztosítanak?

    Igen, amerikai partnereink biztosítanak szállást, melynek díját a fizetésből levonják.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Kell adót fizetnem az USA-ban?

    A fizetésből levonásra kerül a tagállami és a szövetségi adó, ez azonban a hazatérés után visszaigényelhető.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Mennyi időt tartózkodhatok kint?

    Ez részben függ a tavaszi félév végének és az őszi félév kezdetének dátumától. Összesen 3-6 hónapot tudsz kint tartózkodni, melyből maximum 4 hónapot dolgozhatsz.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Kell-e kötnöm biztosítást?

    A teljes kint tartózkodás idejére érvényes betegség- és balesetbiztosítást a vízumszponzor cég köti, ez benne van az vízumszponzori díjban. Az utazás idejére utasbiztosítás kötése egyénileg ajánlott.

    >> tovább az összes kérdéshez