Adatvédelmi nyilatkozat

Általános szabályzat

A U.S. ADVENTURE Kft., mint a www.usadventure.hu üzemeltetője kijelenti, hogy a szolgáltatásán keresztül megszerzett adatokat a mindenkor hatályos jogszabályoknak megfelelően kezeli, különös tekintettel a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. rendelkezéseire. A U.S. ADVENTURE Kft. kijelenti továbbá, hogy tiszteletben tartja az oldal látogatóinak, és regisztrált felhasználóinak személyes és bizalmas információit. A tudomására jutó valamennyi adatot és tényt bizalmasan kezel, azokat kizárólag szolgáltatásai működtetéséhez, fejlesztéséhez, valamint saját célú kutatás illetve statisztika készítéséhez használja fel.

A www.usadventure.hu adatkezelését kizárólag a U.S. ADVENTURE Kft. végzi, harmadik fél részére személyes adatokat nem ad ki, csak az érintett személy kifejezett hozzájárulásával. Amennyiben megkereső hatóság felszólítja a U.S. ADVENTURE Kft.-t adatszolgáltatásra, és kiadásra, köteles személyes adatot kiadni, ha annak minden feltétele fennáll. Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal: * 1992. évi LXIII. törvény – a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról (a továbbiakban Avtv., adatvédelmi törvény); * 1992. évi LXVI. törvény – a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról; * továbbá az ennek végrehajtásáról rendelkező 146/1993. (X. 26.) Korm. rendelet; * 1998. évi XIX. törvény – a büntetőeljárásról (a továbbiakban Be.); * 1995. évi CXIX. törvény – a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről (DM törvény); * 2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről.

A regisztráció során megadott személyes adatit az Ön hozzájárulásával tároljuk, a regisztráció a nyilatkozat elfogadásához kötött. A regisztráció során megadott adatai érvényesnek és valósnak minősülnek, a kapcsolattartás  a megadott elérhetőségein történik. A napra kész információkat email formájában közli a cég a regisztráció során megadott email elérhetőségén. Elismeri hogy aktív email címet ad meg, melyet legalább naponta ellenőriz.

Definíciók

Személyes adat

bármely meghatározott (azonosított vagy azonosítható) természetes személlyel (érintett) kapcsolatba hozható adat, az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés. A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható. A személy különösen akkor tekinthető azonosíthatónak, ha őt - közvetlenül vagy közvetve - név, azonosító jel, illetőleg egy vagy több, fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző tényező alapján azonosítani lehet; különleges adat: a) a faji eredetre, a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdekképviseleti szervezeti tagságra, b) az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre, a szexuális életre vonatkozó adat, valamint a bűnügyi személyes adat.

Hozzájárulás

az érintett kívánságának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok - teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő kezeléséhez.

Tilalmi lista

azon érintettek név- és lakcímadatainak a nyilvántartása, akik nem járultak hozzá, hogy személyes adataikat e törvényben meghatározott közvetlen üzletszerzési célok valamelyikére felhasználják, vagy megtiltották azok e célból történő további kezelését.

Tiltakozás

az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri.

Adatkezelő

az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkez� szervezet, aki vagy amely az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja.

Adattovábbítás

ha az adatot meghatározott harmadik személy számára hozzáférhetővé teszik.

Adatkezelés

az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így például gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása. Adatkezelésnek számít a fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése is.


Adattörlés

az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges.

A közlemény célja

A jelen közlemény célja, hogy szolgáltatásaink minden területén, minden egyén számára, tekintet nélkül nemzetiségére vagy lakóhelyére, biztosítva legyen, hogy jogait és alapvető szabadságjogait, különösen a magánélethez való jogát tiszteletben tartsák a személyes adatainak gépi feldolgozása során (adatvédelem).

Személyes adat akkor kezelhető, ha ahhoz az érintett hozzájárul, vagy azt törvény vagy - törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben - helyi önkormányzat rendelete elrendeli. Törvény közérdekből - az adatok körének kifejezett megjelölésével - elrendelheti a személyes adat nyilvánosságra hozatalát. Minden egyéb esetben a nyilvánosságra hozatalhoz az érintett hozzájárulása, különleges adat esetében írásbeli hozzájárulása szükséges. Kétség esetén azt kell vélelmezni, hogy az érintett a hozzájárulását nem adta meg. Az érintett hozzájárulását megadottnak kell tekinteni az érintett közszereplése során általa közölt vagy a nyilvánosságra hozatal céljából általa átadott adatok tekintetében.

Személyes adatot kezelni csak meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében lehet. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie e célnak. Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas, csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig.

Adattovábbítás, az adatkezelések összekapcsolása

Az adatok akkor továbbíthatók, valamint a különbözőadatkezelések akkor kapcsolhatók össze, ha az érintett ahhoz hozzájárult, vagy törvény azt megengedi, és ha az adatkezelés feltételei minden egyes személyes adatra nézve teljesülnek.

Adatbiztonság

Az adatkezelő, illetőleg tevékenységi körében az adatfeldolgozó köteles gondoskodni az adatok biztonságáról, köteles továbbá megtenni azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítani azokat az eljárási szabályokat, amelyek e törvény, valamint az egyéb adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek. Az adatokat védeni kell különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, nyilvánosságra hozás vagy törlés, illetőleg sérülés vagy a megsemmisülés ellen.

Adatvédelmi Irányelvek

Ön az oldalon történő regisztrációval illetve hírlevelünkre történő feliratkozással hozzájárult ahhoz, hogy személyes adatait az alábbi célokra felhasználhassuk

* az Önnel való kapcsolattartás,
* hírleveleinken keresztül történő rendszeres tájékoztatás,
* közvetlen üzletszerzés,
* piackutatás

Kérjük jelezze, mely adatkezelésekhez nem járul hozzá. Amennyiben tiltakozását nem jelzi, azt úgy tekintjük, adatai az alábbi módon történőkezeléséhez hozzájárul

* postai vagy telefonos úton tájékoztató anyag küldése
* Ön név és lakcímadatait közvetlen üzletszerzés, piackutatás, közvélemény kutatás és tudományos kutatás céljából harmadik félnek történő átadása
* email címére, mobiltelefonjára reklámok, információk küldése

Egyéb adatkezelések

* Tájékoztatjuk Önt, hogy a bíróság, az ügyész és a nyomozó hatóság tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkeresheti az Adatkezelőt.

* A U.S. ADVENTURE Kft., mint adatkezelő a hatóságok részére amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

Jogorvoslati lehetőségek

Amenyiben az Ön tiltakozása ellenére személyes adatai kezelésével kapcsolatban jogsérelem éri, úgy az alábbi jogorvoslati lehetőségekkel élhet:
Tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését.

Kérelmére tájékoztatást adunk az általunk kezelt, illetőleg az általunk megbízott feldolgozó által feldolgozott adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. A kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül írásban, közérthető formában adjuk meg a tájékoztatást.

Az Ön személyes adatát töröljük, ha kezelése jogellenes, ha Ön azt kéri, ha az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, azt a bíróság vagy az adatvédelmi biztos elrendelte.

A helyesbítésről és a törlésről Önt, továbbá mindazokat értesítjük, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbítottuk. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.

Ön tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha

* a személyes adatok kezelése (továbbítása) kizárólag az adatkezelő vagy az adatátvevő jogának vagy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el;
* a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik;
* a tiltakozás jogának gyakorlását egyébként törvény lehetővé teszi.

A U.S. ADVENTURE Kft., mint Adatkezelő – az adatkezelés egyidejű felfüggesztésével – a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, és annak eredményéről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Amennyiben a tiltakozás indokolt, az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – meg fogjuk szünteti, és az adatokat zároljuk, valamint a tiltakozásról, illetőleg az annak alapján tett intézkedésekről értesítjük mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbítottuk, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében. Amennyiben Ön a meghozott döntésével nem ért egyet, az ellen – annak közlésétől számított 30 napon belül – bírósághoz fordulhat.

Felhívjuk a figyelmét, hogy az Ön adatát nem törölhetjük, ha az adatkezelést törvény rendelte el. Az adat azonban nem továbbítható az adatátvevő részére, ha az adatkezelőegyetértett a tiltakozással, illetőleg a bíróság a tiltakozás jogosságát megállapította. Ön a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

Utolsó frissítés dátuma: 2011.11.03

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Úgy tudom, már vízum nélkül lehet utazni az USA-ba. Miért van szükségem vízumra?

    A vízummentesség csak a turistákra és üzleti úton levőkre vonatkozik, a munkavállalás továbbra is szigorúan szabályozott, így amerikai munkavállaói vízumra lesz szükséged. Amennyiben a work and travel program keretin belül utazol az USA-ba, úgy a J1-es vízum kiváltása szükséges. Ezzel a vízummal már legálisan vállalhatsz állást az Egyesült Államokban.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Csak nappali tagozatos hallgatók jelentkezhetnek?

    Igen, a J1-es vízumot csak nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkezők kaphatják meg. (Levelező hallgatók, OKJ képzésben részt vevők sajnos nem tudnak jelentkezni)

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Végzős vagyok. Jelentkezhetek?

    Igen, végzősök is jelentkezhetnek.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Tavaly diplomáztam. Jelentkezhetek?

    Nem, sajnos csak aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezők jelentkezhetnek.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Nincs nyelvvizsgám. Jelentkezhetek?

    Igen, a nyelvvizsga nem feltétel, alapfokú angol nyelvtudás viszont szükséges.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Milyen típusú munkák vannak?

    Különböző szezonális munkákra tudsz jelentkezni, elsősorban úszómesternek, valamint az idegenforgalom területén. Kínálatunk folyamatosan bővül, az aktuális ajánlatokat megtalálod honlapunkon, a munkák menüpont alatt.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Szükséges valamilyen előképzettség?

    Nem, egyik munka esetében sincs szükség előképzettségre, az lifeguardoknak viszont el kell végezni az Amerikai Vöröskereszt által elismert életmentő tanfolyamot, melyet mi szervezünk.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Mik a jelentkezés feltételei?

    Nappali tagozatos, aktív hallgató jogviszony, alapfokú angol nyelvtudás. Lifeguardoknak: 300 méter úszás (mell vagy gyors), egy 5 kg-os tárgy felhozatala 2 m mélyről és a víz taposása két percig.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Vállalhatok másodállást is?

    Igen, a vízum lehetőséget ad arra, hogy ha időd engedi, másodállást vállalj. Fontos, hogy ez nem mehet elsődleges állásod rovására.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Az utazást magamnak kell megszervezni?

    Igen, a kijutást és a hazatérést mindenkinek magának kell megszerveznie.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Szállást biztosítanak?

    Igen, amerikai partnereink biztosítanak szállást, melynek díját a fizetésből levonják.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Kell adót fizetnem az USA-ban?

    A fizetésből levonásra kerül a tagállami és a szövetségi adó, ez azonban a hazatérés után visszaigényelhető.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Mennyi időt tartózkodhatok kint?

    Ez részben függ a tavaszi félév végének és az őszi félév kezdetének dátumától. Összesen 3-6 hónapot tudsz kint tartózkodni, melyből maximum 4 hónapot dolgozhatsz.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Kell-e kötnöm biztosítást?

    A teljes kint tartózkodás idejére érvényes betegség- és balesetbiztosítást a vízumszponzor cég köti, ez benne van az vízumszponzori díjban. Az utazás idejére utasbiztosítás kötése egyénileg ajánlott.

    >> tovább az összes kérdéshez